W dniach 22.III -24.III 2019r. w Łodzi na XXV Targach Regionów Turystycznych "Na Styku Kultur" Lokalna Grupa Działania promowała swój produkt „Stół Gościnnej Wielkopolski". Można było degustować wyśmienite mięsa i wędliny, sery kozie i owcze, ser parmezan, lokalne piwa, wyroby mleczarskie.
Coraz częściej zwracamy uwagę na jakość pożywienia, jaka znajduje się na naszych talerzach: mają to być produkty smaczne, pożywne i ekologiczne. Wielu lokalnych wytwórców z naszego obszaru wychodzi naprzeciw tej idei – co nas szczególnie cieszy i co widać podczas takich wydarzeń jak XXV Targi Regionów Turystycznych "Na Styku Kultur".
Przedstawiciele kultury biskupińskiej i hazackiej zaprezentowali swoje tradycyjne stroje, muzykę o zwyczaje. Na Stole Gościnnej Wielkopolski znalazły się drogocenne perełki ludowego rękodzieła. Nasz Stół cieszył się nie tylko podniebienie ale i oko.